Bahasa Arab Untuk Perniagaan Dan Pelancongan

Dengan peluang pasaran dan perniagaan yang berkembang pesat di Timur Tengah, banyak perniagaan beralih ke sana untuk peluang baru, pengembangan dan pembangunan baru. Walau bagaimanapun, satu faktor penting untuk kejayaan usaha ekonomi Arab adalah, kemampuan untuk bertutur dalam bahasa mereka dan pemahaman serta amalan budaya sosial dan perniagaan mereka yang baik.

Kursus bahasa Arab perniagaan ditujukan untuk perniagaan dan profesional yang perlu belajar bahasa Arab untuk memberi mereka kelebihan dalam pekerjaan mereka. Pemula biasanya belajar etika perniagaan dan salam perkenalan, setelah membaca dan menulis, ini menjadi semakin penting.

Pelajar kami biasanya merangkumi orang yang bekerja dalam perundingan dan pemerolehan antarabangsa, import / eksport, pencari kerja di syarikat multinasional yang memerlukan bahasa tambahan, dan mereka yang bekerja dengan pasukan antarabangsa, pemerintah, akademik dan institusi lain.

Bagi Pemula, semua pelajar biasanya boleh mengharapkan untuk menamatkan kursus dengan kemahiran asas e-mel Arab dan skil kemahiran perbualan telefon Arab untuk komunikasi perniagaan selain Survival Arabic, yang sangat berharga untuk lawatan pendek ke luar negara.

Tourism Arab direka untuk pasaran pelancongan Timur Tengah yang berkembang di Malaysia. Program ini memberi tumpuan kepada Bahasa Arab untuk pengurus pelancongan tempatan, pengusaha hotel, pemandu, penyedia perkhidmatan dan agensi kerajaan seperti Tourism Malaysia dan Imigresen. Tujuannya adalah untuk memberi pelajar kemampuan untuk berkomunikasi dan berkomunikasi secara efektif dengan keperluan industri, sehingga dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik untuk pasaran.

Program ini juga akan merangkumi latihan silang budaya untuk memberi pelajar pemahaman tentang budaya dan adat istiadat Arab yang sangat kritikal untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada pasaran yang sangat menuntut yang mengharapkan yang terbaik dalam segala hal.