Tentang Kami

Bahasa Arab adalah salah satu bahasa hidup tertua di dunia, dan merupakan asal usul banyak bahasa. Ini adalah bahasa rasmi 350 juta orang di lebih dari 23 negara, pada skala yang lebih besar ia dituturkan di kebanyakan negara Islam kerana ia adalah bahasa rohani Islam, salah satu agama utama di dunia.

Bahasa Arab Klasik yang menetapkan standard untuk semua bahan bertulis dan rasmi di seluruh dunia Arab, juga merupakan bahasa tetap United Nation dan telah ditetapkan sebagai salah satu bahasa rasmi teratas di dunia.

Sesiapa sahaja boleh belajar atau mempelajari semula bahasa. Tidak pernah terlambat atau terlalu awal untuk bermula. Kami memenuhi keperluan setiap pelajar untuk membantu mereka merasa mampu, yakin dan berdikari.

Arabic Academy Malaysia adalah pusat yang didedikasikan untuk menyediakan pengajaran Bahasa Arab yang berkualiti dalam suasana yang indah dan kondusif, menggunakan kurikulum komunikatif bersama dengan teknologi moden.

Arabic Academy Malaysia menawarkan kursus bahasa Arab yang berkualiti untuk orang dewasa dan kanak-kanak untuk semua kaum dari semua lapisan masyarakat dan semua peringkat umur, termasuk pelajar, profesional, ekspatriat, ahli perniagaan lelaki dan wanita, diplomat dan pesara. Kami menawarkan kursus dari peringkat asas hingga tahap lanjut untuk individu, keluarga dan berkumpulan.

Arabic Academy Malaysia
menawarkan kursus yang dirancang untuk mengoptimumkan kemajuan anda dan memberikan kemahiran bahasa yang diperlukan untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam Bahasa Arab.

Program Arabic Academy Malaysia menyediakan pelajar tahap pengenalan asas dan pertengahan dengan pembelajaran secara teliti dan lengkap dalam persekitaran bahasa Arab yang menggabungkan pemerolehan kemahiran mendengar, membaca, menulis dan bertutur dengan kadar yang dipercepat.

Pelajar di Arabic Academy Malaysia akan mempelajari bagaimana untuk :

  • Berinteraksi antara satu sama lain dan penceramah asli
  • Memikul hakmilik dalam pembelajaran mereka
  • Mengambil bahagian dengan jayanya di dalam persekitaran yang mesra

Baca Testimoni